Draai uw tablet voor een beter resultaat
Sun
0
Mercury Venus

Over De Keizer van Friesland

Hartelijk welkom op de website van de Keizer van Friesland, die ik opdraag aan mijn grootvader Wieger, wiens culinaire erfenis ik graag met u wil delen. Ik bied u een nieuw assortiment ambachtelijke kruidkoeken aan, waarvan de receptuur geïnspireerd is op de kennis en het vakmanschap dat al generaties in onze familie aanwezig is.

Ik neem u mee terug in de tijd, naar mijn herinnering als jong meisje. Op de zolder van de koekbakkerij van mijn grootvader Wieger ondernam ik vaak een ontdekkingsreis langs de heerlijke en kleurrijke ingrediënten, die daar stonden uitgestald als op een markt in het Verre Oosten. Terwijl ik de geur van versgebakken koek opsnoof, gleden mijn handen door de zakken met steranijs, kaneelstokjes en pimentkorrels. De kleuren en vormen van orangeade, gember en sukade deden mij watertanden. Hoe graag wilde ik niet snoepen van de vaten goudgele honing en gembersiroop…En wat zat er in die mysterieuze houten kist in de hoek van de bakkerij? Koeken groot en vers, die daar na het bakken even de tijd kregen om smeuïg te worden en om alle ingrediënten met elkaar te laten samenwerken voor een optimale smaakmelange.

Nog zie ik mijn grootvader met zijn ambachtelijke kennis experimenteren met de beste ingrediënten. Met zijn grote sterke handen bereidde hij vakkundig het deeg van de Friese kruidkoeken. Later kregen deze kruidkoeken onder de bezielende leiding van mijn ouders nationale bekendheid en groeide de bakkerij uit tot een modern bedrijf. Het bedrijf is al lange tijd niet meer in onze familie, maar de kennis en liefde voor ambachtelijke kwaliteit blijft en roept om gedeeld te worden.

Het is een prachtige erfenis die niet verloren mag gaan. Een uniek ontwikkeld assortiment kruidkoek op het niveau van delicatesse. Een overdaad aan echte smaak en echte kwaliteit in een luxe eigentijdse verpakking.

Reist u door deze website, geef uw ogen de kost en laat uw smaakpapillen zich voorbereiden op wat komen gaat. Geniet zelf of laat iemand anders genieten door de heerlijke koeken cadeau te geven.

Jacqueline Ketellapper

Oprichter van De Keizer van Friesland