Draai uw tablet voor een beter resultaat
Sun
0
Mercury Venus

Blog

Een heerlijke Moederdag met De Keizer van Friesland kruidkoek delicatessen

Geef voor Moederdag een kruidkoek delicatesse cadeau! Mooi verpakt in een zwart fluwelen cadeauverpakking met satijnen treklint en een klein zakje voorop waar precies een cadeaukaartje in past met een tekst die u zelf kunt bedenken en invullen op de bestelpagina van de website. Zo wordt uw Moederdag cadeau nog persoonlijker. Lees meer: Cadeau ideemoederdag 17 cadeau

Voor Moederdag een extra lekker ontbijtje maken kan ook met de Keizer van Friesland: rooster kort een paar dunne plakjes kruidkoek in de broodrooster totdat de randjes licht karamelliseren. Bijvoorbeeld met een heerlijk geurende Oriental Spice. Serveer warm met gezouten roomboter en een eetbaar bloemetje…mmm…

Fijne Moederdag!

moederdag 17 ontbijtgepubliceerd 8 mei 2017

Vier Pasen met De Keizer van Friesland kruidkoek delicatessen

Fruit Basket voor Pasen kopie

Onze keizerlijke kruidkoek delicatessen hebben geen versiering nodig om heerlijk te zijn, maar met Pasen is het leuk om iets speciaals te doen met bijvoorbeeld Fruit Basket. Een plak Fruit Basket wordt extra feestelijk door hem te decoreren met een flinke laag smeuïg glazuur en een rozet van botercrème. 

De traditie om kruidkoek op deze manier om te toveren tot een gebakje is door mijn grootvader Wieger bedacht: als hij jarig was trakteerde hij zijn medewerkers op een dergelijke lekkernij. Een traditie die nog lang in onze familie is voortgezet. Zoiets lekkers heeft u nog nooit geproefd…. Maak het zelf en bekijk het recept hieronder.

Fijne Pasen & met groet,

Jacqueline Ketellapper

Benodigdheden voor ca. 8 Fruit Basket gebakjes voor Pasen

Basis
Fruit Basket kruidkoek delicatesse. Bestel hier.

Glazuur
200 gram poedersuiker (gezeefd)
een kannetje water
een paar druppels rode bietensap of voedselkleurstof
Voeg al roerende steeds kleine beetjes water toe aan de poedersuiker tot een stevig egaal mengsel ontstaat. Roer een paar druppels bietensap door het mengsel totdat een pastelroze kleur ontstaat.

Botercrème
250 gram poedersuiker (gezeefd)
125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
3 eetlepels water
Klop met een mixer de boter los en smeuïg, voeg de suiker en het water toe en mix tot de massa luchtig en egaal is. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Maak nu de gebakjes
Snijd Fruit Basket in iets dikkere plakken van ca. 2 cm en leg ze op de vlakke kant op een schaal.
Bedek de bovenkant egaal met de glazuur.
Maak met een spuitzak een mooie rozet van botercrème bovenop het glazuur.
Versier met verse sinaasappel, kersen of ander fruit en laat even op een koele plek opstijven.

Weinig tijd? Glazuur en botercrème (mixen) zijn ook kant en klaar te koop bij kookwinkels en supermarkt.

gepubliceerd 6 april 2017

 

De Keizer van Friesland begint het jaar goed!

 

Wat leuk dat u de online winkel van De Keizer van Friesland een bezoek brengt!
Ik ben ongelofelijk trots op mijn nieuwe onderneming, waarbij ik u online de lekkerste verse kruidkoek delicatessen kan bieden, om zelf van te genieten bij een heerlijk kopje koffie of thee of om in een prachtige geschenkverpakking cadeau te geven aan familie, vrienden of zakenrelaties.

Samen met een fantastisch team van een grafisch vormgever, webdesigner en het vakmanschap van een ambachtelijke bakkerij is het gelukt deze online winkel te lanceren. En ook mijn vader en moeder, mijn man en mijn dochter hebben hun steentje bijgedragen door mij van positieve feedback te voorzien, te helpen met de recepturen, de beeldvorming en model te staan voor de sfeerfoto’s op de site. Bedankt allemaal!

Ik ben deze onderneming gestart omdat ik een duidelijke trend zie waarbij er bewust meer aandacht is voor echte, ambachtelijke kwaliteit en kwaliteitsbeleving, een herwaardering van echte smaak en van echte, verse ingrediënten en …. dat met mate genieten van iets heel lekkers steeds meer de voorkeur krijgt boven veel van hetzelfde.

Daarnaast heb ik een enorme drive om de expertise en culinaire erfenis van mijn familie voort te laten leven: ik kom uit een familie die zich vier generaties bezig heeft gehouden met het bakken van de lekkerste kruidkoek. Wat zou het jammer zijn als dit verloren zou gaan en dat u niet mee zou kunnen genieten van dat vakmanschap.

Daarom heb ik besloten een nieuw assortiment kruidkoek delicatessen voor u te ontwikkelen op het niveau van delicatesse, dat geïnspireerd is op die jarenlange ervaring in onze familie, maar in een luxueus en eigentijds concept.

Houdt u van sappig fruit, warme gember, of pittig oosterse kruiden? U vindt het allemaal terug in de kruidkoek delicatessen van De Keizer van Friesland onder het kopje ‘assortiment’.

Graag tot een volgende keer!
Jacqueline Ketellapper

gepubliceerd 16 februari 2017